6 maj 2017
12:30

Varbergs GIF FK

Referat: Vinbergs IF - Varbergs GIF FK

Så dags för seriens andra match. Vinberg mötte vi i en träningsmatch för inte så löänge sedan och visste att de är svåra och fysiskt spelande. Detta i kombination med att tre av våra tilltänkta startande inte var med gjorde att vi satte upp en ganska defensiv uppställning med 5-backslinje, tre på mitten och två anfallare. Taktiken var att hålla tätt och försöka kontra in mål. Det fungerade faktiskt mycket bra i knappa 60 minuter och Vinberg blev lite konfunderande och gick till att spela mer långbollar och distansskott. Med knappa kvarten kvar av matchen kom deras storvuxna 10:a runt i vänsterläge i straffområdet och kunde lossa ett skott som Lucas var på men inte kunde styra ut. Minutrarna senare hade vi ett framspelning till Isak som var förbi siste försvarare men blev dragen i armen och föll, surt eftersom matchbilden kunde blivit en annan. Vinberg fick några minuter senare en frispark som nickades in, killarna ropade på offside och tydligen skarvades bollen av en Vinbergsspelare fram till en fristående anfallare som kunde nicka in den och i det momentet var han offside. Det såg vi inte från bänken och uppenbarligen inte domaren heller som i övrigt hade en ganska fysist tillåtande nivå i spelet åt båda håll. Efter 2-0 och med kort tid kvar stannade spelet av och på retur från ett långstkott från hemmalaget kunde de fastställa slutresultatet 3-0.

Vi är trots resultatet nöjda med insatsen och lyckades sånär med vår taktik, kämpade väl till sista kalorien (blir lite tuffare med bara en avbytare) och visade att med lite bättre flyt i spelartillgången står vi upp bra mot de bästa. Vinberg vann ju Klass 1 förra året.